≡ Menu

Om avbrottet

Som ni märkt har jag inte skrivit några nya inlägg på bloggen på ett tag. Orsaken är att vår familj drabbats av det skoningslösa våldet mot civila i Afghanistan. Detta skrev jag om här! Jag har ännu inte kommit över det helt.

Ghorzang
Nyhetsrapporten om mina släktingars öde i en Afghansk tidning

Säkerhetsläget i Afghanistan är värre än någonsin. Kriminella gäng och kidnappare kan operera ostört då närvaron av den afghanska regeringen söder om huvudstaden Kabul är obefintlig. Vår by ligger ca 45 minuters bilresa från huvudstaden och de senaste rapporterna visar på att Talibaner har i princip omringat huvudstaden. Deras raketer når in i stadskärnan om de så önskar.

Attentatet mot mina släktingar var ett hårt slag och orsaken var oklar då mina släktingar är bönder och tillhör inte någon gruppering. Talibanerna tog avstånd från attentatet och visade sina sympatier genom att infinna sig vid begravningen.

Problemet är att i dagens Afghanistan klassas alla kriminella som Talibaner och detta på grund av den smutskastningspolitik som drivs av den afghanska regeringen och USA med NATO. Detta gör det svårt att identifiera de svarta fåren från de vita. USA’s angrepp på Afghanistan har skapat ett kaos och ett land som är värre att vistas i än när Sovjet hade invaderat Afghanistan. Då fanns det uttalade grupperingar och man visste vem fienden var. Afghanistan idag är ett herrelöst land där banditer, utländska terrorister, Talibaner, Al-Qida, krigsherrar och grannländers intresse för Afghanistan gör det hela till en salig röra. Det blir inte lättare att NATO samt ISAF har soldater i landet från ett 20-tal länder.

Presidenten spelar en mindre roll där han befaller på kommando och vet inte sitt lands bästa. Afghanistan behöver en strak ledare då landet håller på att attackeras från jordens alla håll. Vi behöver befria oss från utländska intressen och vi behöver enas för att skapa en dräglig situation.
Vi behöver en president som inte viker sig för kriminella krigsherrar som sitter i hans regering. Vi behöver en regering som inte består av gamla och trötta bödlar som har sina händer dränkta av blod.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

{ 1 comment… add one }

    Leave a Comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.