≡ Menu

Låt Afghaner själva avgöra sitt öde

Praying

Under den senaste månaden har jag personligen blivit drabbad av det allt mer våldsamma läget i Afghanistan. Trenden pekar tydligt mot den som råder i Irak. Dagliga självmordsbomber och rövargäng som stryker omkring och skjuter civila Afghaner.Under den gångna helgen har tre av mina släktingar blivit ihjälskjutna medan de var i moskén för att be “Tarawe” bönen. Okända banditer sprang in med sina AK-47 och predikade om hatet mot de utländska truppernas närvaro och strax efter började man skjuta urskillningslöst mot de bedjande. Tio skottskadade samt tre avled på plats. Även småbarn skottskadades i attentatet.

Dessa hade inget samröre med USA eller de utländska trupperna utan var vanliga bönder som livnärde sig på jorden så som deras förfäder har gjort i hundratals år.
Kvar lämnar de småbarn efter sig som inte kan försörja sin familj och som inte har någon som kan se efter dem.

Var i islam är det befogat att gå in i en moské och skjuta bedjande muslimer?

Det kanske är bäst att låta Afghanerna själva avgöra sitt öde och uppmana de utländska trupperna att lämna Afghanistan så att dessa rövarband inte har något att skylla på. Först då tror jag att Afghanistans befolkning inser att det är bara dem som kan påverka sin framtid och gadda ihop sig mot dessa terrorister.

Andra bloggar om: , ,

{ 2 comments… add one }
  • Jakob November 20, 2007, 10:27 pm

    “så att dessa rövarband inte har något att skylla på”? Tror du verkligen innerst inne att situationen i Afghanistan kommer bli bättre om Government of Afghanistan ska ägna all sin energi åt att “gadda ihop sig mot dessa terrorister” istället för att ta hjälp av utländska trupper i dessa frågor och ägna sig åt utbildning och uppbyggnad av infrastruktur?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.