≡ Menu

Freds-Jirga mellan Afghanistan och Pakistan

JirgaUnder gårdagen inleddes det afghansk-pakistanska “jirga” (fredsmöte) med stort fokus på antiterror som drabbat de båda länderna hårt den senaste tiden. Runt 700 delegater under ett jätte tält som ställts upp.

Pakistans president Pervez Musharraf är inte närvarande men hans lömska lakej Shaukat Aziz som utan att skämmas för sina tidigare lögner pratade varmt om hur de båda länderna måste samarbeta för att förhindra terrorism. Märkligt nog får Pakistan nu sota för sin politik som de drivit för att skapa instabilitet i Afghanistan. Nu är de själva en måltavla rätt in på dem i självaste hjärtat av Islamabad.

Något som stör mig skarpt är de skurkar och banditer som får komma till tals under fredsmötet så som Rabbani och Qanoni. Alla andra som höll sina tal var tillsagda att enbart prata i 10 minuter medan Qanoni drog ut sitt tal under hela 30 minuter.

Dessa personer har inget att tillföra under ett sådant möte och deras onödiga tal tar ut på den dyrbara tiden.
Det kanske är så att Norra Alliansen börjar inse att fienden (Talibaner) inte är särskilt långt borta från huvudstaden då de Koreanerna kiddnappades i Ghazni-provinsen som inte ligger mer än en timmas bilfärd från Kabul. Talibaner har även synts till i Wardak-provinsen och risken är stor att de börjar gå in i Kabul och utföra attacker på samma sätt som vi sett Bagdad drabbas.

Själv är jag tyvärr inte optimistisk vad gäller denna fredsmöte då Pervez Musharraf själv uteblev.

Andra bloggar om: , , , ,

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.