≡ Menu

Finländare dödad i Afghanistan – Pakistan inblandad

Isaf-Norge
En finländsk soldat dödades och fyra norska skadades, varav två allvarligt, i ett bombattentat mot det norska lägret i Maimana i Afghanistan i dag.
Att Talibaner börjar sprida sina attacker runt om i Afghanistan är ett nytt fenomen då de tidigare har koncentrerat sina operationer i de södra regionerna.
Denna trend kan komma att förvärra situationen för de svenska trupper stationerade i Afghanistan.
Av olika källor från Afghanistan vet jag att Pakistan har utlyst belöning för varje utländsk trupp som dödas i Afghanistan. Även skolor och lärare samt läkare har varit måltavlor för Talibanattaker.
map.gif

Nu börjar fler att ifrågasätta Pakistans pålitlighet i kampen mot terrorism. DN ledare skriven av Per Ahlin tar upp en del av de uppgifter som jag tidigare har nämnt här på sidan.

Andra bloggar om: , , ,

{ 1 comment… add one }
  • MisterP December 7, 2009, 6:28 pm

    Hej!

    Det ser onekligen mörkt ut för människormna i Afghanistan. Sedan den västerländska invasionen år 2001 har 1,5 miljoner afghaner dödats. Det är värre än någonsin i detta arma land. Det bästa är att de västliga statsterroristerna drar sig därifrån. Majoriteten afghaner vill ha bort dem redan idag! Därefter löser afghanerna själva sina problem, och slänger ut den korrupta regimen som saknar allt folkligt stöd utanför Kabul!

    MVH
    MP

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.