≡ Menu

Talibaner ej längre Afghaner

Nyheten om hur Talibaner låter en tolvåring halshugga en “förrädare” har spridits som en löpeld i världens media. Videoklippet säljs öppet på marknaden runt om i Pakistan och i Afghanistan. Den har även visats i de Afghanska medierna och har själv sett den på Ariana Television om än censurerad. I princip alla som har sett den har reagerat starkt och fördömer denna barbarism och utan tvekan har denna video förstört det sista goda anseende som Talibanerna haft i de södra provinserna av Afghanistan. Man har helt plötsligt vaknat till och förstår inte hur man kan låta ett barn bli tvingat till en sådan handling. Detta är en någon Jihad eller något heligt krig och framför allt inte sanktionerat av Gud. Dessa handlingar och metoder har aldrig funnits hos de Afghanska mujahediner och afghaner.

Videon stärker ytterligare ryktena om att de Talibaner som verkar i Afghanistan inte är afghaner utan det är utländska krafter som samverkar med några outbildade, rotlösa själar. Under kriget mor Sovjet har det inte rapporterats någon gång om självmordsbombare och det går inte i linje med den afghanska kulturen och religionen. Inom islam är självmord förbjudet, och terroristerna kallar inte sådana aktioner för självmord, utan de kallar det för martyrdom och utlovar de en garanterad plats i Paradiset. Okunskap och analfabetism är huvudorsaken i dessa fall. Har till och med sett att den som begår självmord får inte ens en riktig islamisk begravning. Självmordsbombare som utfört attacker runt om i Afghanistan har väl delvis setts som en kamp mot den utländska närvaron i Afghanistan av Talibansympatisörer. Videon över hur ett barn halshugger en vuxen är inget annat än i strid om Islam och allt Islam står för. Det är ren barbarism ett desperat försökt att skrämma folk både från Islam och Afghanistan. Islams och Afghanistans största fiender är just dessa barbarer.

Andra bloggar om: , , ,

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.