≡ Menu

Afghanistan kommer göra allt mot Pakistansk stängsel

Torkham
Afghanistan kommer att använda alla möjligheter att stoppa Pakistan från att bygga stängsel längs den Afghanska gränsen för att sk. stoppa Talibaner gå över gränsen till Afghanistan framförde Afghanistans utrikesminister.

Utrikesministern förnekar att Afghanistan skulle ha bett om ursäkt för en incident förra veckan där afghanska trupper skall ha rivit ner en bit stängsel upprest av pakistanska soldater, vilket orsakade en mindre sammandrabbning mellan parterna. Dock skadades ingen i incidenten.

Pakistans utrikesministers talesman Tasnim Aslam framförde att incidenten lyftes upp i en komission av Afghanska, Pakistanska samt Nato-ledd militärer och visst framfördes en “ursäkt” för incidenten.

Detta avvisar hennes Afghanska motpart, Sultan Ahmad Baheen. Ministeriet hade denna vecka sammankallat Pakistans ambassadör i Kabul för att framföra en protest mot stängslet.

“Vi kommer att använda alla lagliga medel för att stoppa stängslet” framförde han. “Det är inte en lösning för att stoppa terrorattacker, utan den splittrar familjer som lever i området”.

Pakistans president Pervez Musharraf, en av USA’s viktigaste allierade i kriget mot terroristerna framförde under förra året att man har planer på att dra stängsel genom 35 km av den totala 2500 km gränsen för att “stoppa” Talibaner gå över gränsen.

Afghanistan erkänner inte den gräns som drogs av Britterna under 1893, och har framförts till FN’s chef Ban Ki-moon för att uttrycka “en djup oro” över situationen.
Ämnet kommer säkerligen att tas upp på mötet mellan Musharraf och Afghanistans president Hamid Karzai i Turkiet i slutet av veckan.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.