≡ Menu

Blair positiv till fler Svenskar i Afghanistan

Storbritannien är det land vars trupper är som mest inblandade i aktiva strider mot Talibansoldater i de södra provinserna av Afghanistan. Även Kanada har trupper stationerade här med dagliga räder mot Talibanfästen. Att Sverige skall skicka fler soldater till Afghanistan misstänker jag att dessa inte kommer att placeras ut sida vid sida med britterna utan kommer att stationeras i norra Afghanistan där inga spår av Talibaner har synts till sedan USA månadslånga anfall som resulterade i utdrivningen av Talibaner. Enda hotet mot Svenskarnas säkerhet är de banditer och krigsherrar som kontrollerar droghandeln i området.
Jag förstår inte varför Tony Blair visar sin glädje att Sverige skickar fler soldater till Afghanistan. Någon hjälp av utresning av Talibaner i Helmandprovinsen får de knappast.

Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt (m) besökte och åt lunch med sin brittiske kollega Tony Blair tidigare i dag i London. Efter mötet höll de båda regeringscheferna en presskonferens där Blair bland annat hyllade svenska regeringens beslut att utöka antalet soldater i Afghanistan.
-Detta visar att Sverige är en tillförlitlig samarbetspartner, sade Tony Blair.

Andra bloggar om: , , , , ,

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.