≡ Menu

Kanada drar tillbaka sina trupper from Afghanistan

Kanada funderar på att dra tillbaka sina trupper from Afghanistan efter att ha förlorat flera trupper i den orosdrabbade södra Afghanistan enligt en intern rapport från den Kanadensiska senaten gällande nationell säkerhet och försvar.
Kanada bör fundera på ett tillbakadragande om de inte får ett större support från övriga NATO trupper, står det i rapporten.

Kanada har för närvarande 2500 trupper stationerade i Kandahar. Kanadensiska soldater har varit inblandade i de värsta striderna i södra Afghanistan sedan Talibanernas fall. Nu senast har flera storstäder återtagits av Talibaner, detta trots att USA har runt 27000 soldater stationerade i Afghanistan. Uppenbarligen har USA andra planer för Talibaner och Pakistan är till 100% inkluderad i dessa planer.

Andra bloggar om: , , , , ,

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.