≡ Menu

Mullah Omar är i Quetta!

För någon dag sedan arresterades Talibanernas talesman Abdul Haq Haqiq och nu börjar det komma fram uppgifter som jag hela tiden varit medveten om och som jag skrivit om i mina tidigare inlägg.

Pakistan nekar givetvis till alla uppgifter som kommit fram från utfrågningen av Abdul Haq och anser att det är en absurd lögn att Talibanernas ledare Mulla Omar skulle gömma sig i Quetta i Pakistan. ”Det är helt och hållet taget från luften” framförde Major General Shaukat Sultan. Denne man som även är Pervez Mussaraf’s presstalesman.

Talibanernas talesman som ofta gjort uttalanden via telefon till massmedia med namnet Doktor Mohammad Hanif tillfångatogs vid gränsen mot Afghanistan och var på väg in till Ningarhar provinsen.

”Talibanernas uttalande om att Omar skulle befinna sig i Pakistan måste ha gjorts under press” framförde Shaukat Sultan. Vidare framförde han att Afghanistan måste sluta att anklaga Pakistan för problem som tillhör Afghanistan och att Afghanistan måste presentera bevis för att styrka Talibanernas talesmans uttalande.

Talibanernas talesman framförde i en video att han hade blivit väl behandlad och framförde även att de ofta förekommande självmordsbombningarna som utförs av Talibanerna finansieras och rustas upp av ISI (Inter-Service Intelligence), Pakistans underrättelsetjänst.

Afghanska säkerhetstjänsten delade ut kopior av videoupptagning med Talibanernas talesman till journalister där ”Hanif” framför att Mulla Omar lever i Quetta och försvaras av ISI. ”Hanif” framför även att den tidigare ISI chefen Hamid Gul stödjer Talibanera i deras kamp mot Afghanistan och de utländska trupperna.

Även två andra män arresterades tillsammans med ”Hanif” och man hittade även pulver som liknade Anthrax. Talibaner har bekräftat att ”Hanif” har arresterats och har hittat en ersättare som heter Zabihollah Mojahed.

http://intressant.se/intressant

Andra bloggar om: , , , , ,

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.