≡ Menu

Gates i Afghanistan

Gates and Karzai

Robert Gates var nyligen i Afghanistan för att träffa Hamid Karzai för att se med egna ögon vilka behov det finns för att inte misslyckas så radikalt som man gjort i Irak. Gates lovade att fler trupper skulle skickas till Afghanistan och att man måste få bukt med de terrorister som har Pakistan som sin bas.

Det verkar som att det äntligen har gått upp för USA att terroristerna får träning, finansiering, rekrytering, indoktrinering, nydaning i just Pakistan. Fastän de utger sig för att vara med i Bushs kamp mot terrorism så huserar de självaste roten till terrorismen och förmodligen även dess ledare Bin Laden.

USA’s underrättelsechef John Negroponte framförde för inte så länge sedan att man kanske måste in i Pakistan för att röka ut terrorister från de områden som gränsar mot Afghanistan.
Det är uppenbart att Pakistan har infiltrerat Afghanistan och detta har väckt den Afghanska ilskan och även enat folket mot just Pakistan.

Andra bloggar om: , , , , ,

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.