≡ Menu

Att skapa en minerad gräns

Landmina

Förslaget av Pakistan att plantera landminor längs den afghanska gränsen för att förhindra att Talibaner ta sig över gränsen till Afghanistan har väckt starka protester hos de afghanska ledarna, som menar att minorna skulle försvåra för oskyldiga att ta sig över gränsen då gränsen inte är erkänd.I torsdags efter ett långt möte i Kabul med Pakistans premiärminister Shaukat Aziz, framförde Hamid Karzai att det fortfarande är stora sprickor mellan oss. Vi litar helt enkelt inte på varandra. Att plantera minor längs gränsen kommer inte att förhindra terrorister från att ta sig över gränsen framförde Karzai utan dessa kommer att dela upp de två nationerna.

Att Pakistan jämför ”muren” med den som finns mellan Mexico och USA är helt irrelevant då dessa två länder har ingen gräns som är under en dispyt. Bägge länderna har erkända gränser vilket inte är fallet mellan Afghanistan och Pakistan. Att Pakistan försöker sedan att köra med valsen att de vill stoppa terrorister från att ta sig över gränsen till Afghanistan är enbart en undanflykt. Att de redan 80000 stationerade trupperna längs gränsen inte har stoppat terroristerna från att ta sig över är då märkligt kanske mest på grund av att inga som helst påstötningar har gjorts med terroristerna. Vem är det Pakistan försöker att lura?

Andra bloggar om: , , , ,

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.