≡ Menu

Dansk militär anklagas i tv-film

“En tv-film om Danmarks militära insats i Afghanistan har fått oppositionen att kräva korten på bordet.
I filmen anklagas militären för att ha utlämnat afghanska fångar till amerikanska styrkor, som ska ha misshandlat dem på en bas i Kandahar. Statsminister Anders Fogh Rasmussen anklagas också för att ha vilselett folketinget om USA:s följsamhet mot krigets lagar. En jurist anser att han kan ställas inför riksrätt. Försvarsminister Sören Gade förnekar att några afghanska fångar lämnats ut.”
Det dagas upp nya händelser hela tiden är olika länders militärstyrkor kränker de mänskliga rättigheterna och begår dåd som är fasansfulla. Kom och tänka på de två egyptier som utlämnades till CIA av den svenska säkerhetstjänsten. Vem skall ställas till svars för detta? Kanske dags att man börjar utreda fallet lite djupare. Kanske är det så att de ansvariga redan har röjt undan bevismaterialet så som man gjorde med tsunamibanden?

Andra bloggar om: , , , ,

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.