≡ Menu

Tony Blair i Kabul

Blair and Karzai

Efter att Tony Blair besökt Pakistan get överlämnat en donation på över 900 miljoner USD var det nu dags att besöka Afghanistan. Han träffade Hamid Karzai och lovade att hjälpa Afghanistan så länge det behövdes. Han framförde också att NATO måste få en starkare fokus på problemområden. Blair besökte även sina trupper i Helmand provinsen och sade att ”Här i denna otroliga öken kommer framtiden för västvärldens att klaras upp”. Storbritannien har 5000 trupper i Afghanistan och dessa är stationerade i de södra regionerna där Talibanerna börjar växa sig starka.
Samtidigt kunde man höra oppositionsledaren Maulana Fazlur Rahman i Pakistan att koalitionstrupperna bör dra sig ut från Afghanistan för att tillåta Talibaner ta del i politiken och på så sätt undvika eskaleringen av attentat. Han pratade från en freds ”Jirga” (rådsförsamling) organiserad av Awami National Party i Peshawar.

Andra bloggar om: , , , ,

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.