≡ Menu

Musharraf förnekar att Pakistan ligger bakom Talibanerna

Pakistans president Pervez Musharraf förnekar att Pakistan skulle vara ansvariga för att Talibanernas existens och skyller på Afghanistan. Han framför att det är Afghanistan som är basen för deras militära aktiviteter.

Han själv vill förbjuda deras existens i Pakistan men när han blev tillfrågad vad han ansåg att Quetta är Talibanernas huvudkvarter kontrade han med: ”Basen för hela deras organisation är i Afghanistan och hela Afghanistan är indelad i fem olika Talibanregioner som var och en styrs av olika kommendanter.”

Pervez Musharraf verkar veta väldigt ingående om Talibanernas strategi och deras policy. Att han förnekar att Quetta skulle vara Talibanernas bas är detsamma som att förneka att himlen är blå.

Andra bloggar om: , , ,

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next post:

Previous post: