Tony Blair i Kabul

by isocondor on November 21, 2006

in Afghanistan

Blair and Karzai

Efter att Tony Blair besökt Pakistan get överlämnat en donation på över 900 miljoner USD var det nu dags att besöka Afghanistan. Han träffade Hamid Karzai och lovade att hjälpa Afghanistan så länge det behövdes. Han framförde också att NATO måste få en starkare fokus på problemområden. Blair besökte även sina trupper i Helmand provinsen och sade att ”Här i denna otroliga öken kommer framtiden för västvärldens att klaras upp”. Storbritannien har 5000 trupper i Afghanistan och dessa är stationerade i de södra regionerna där Talibanerna börjar växa sig starka.
Samtidigt kunde man höra oppositionsledaren Maulana Fazlur Rahman i Pakistan att koalitionstrupperna bör dra sig ut från Afghanistan för att tillåta Talibaner ta del i politiken och på så sätt undvika eskaleringen av attentat. Han pratade från en freds ”Jirga” (rådsförsamling) organiserad av Awami National Party i Peshawar.

Andra bloggar om: , , , ,

Leave a Comment

Previous post:

Next post: